@ petrol no bel non l'ho conosest ma mi non son ancora an camperista son par adess an simpatizante se te ol venir su da ste rive ciamame che ana pizza coi amighi fa sempre piaser
[quote]paolo77: @ petrol no bel non l'ho conosest ma mi non son ancora an camperista son par adess an simpatizante se te ol venir su da ste rive ciamame che ana pizza coi amighi fa sempre piaser [/quote]
Mi d'ista' vegne su' quasi ogni venare, vae a Valada Agordina, paea precision a Andrich, fae Momntebeuna, Busche, Santa Giustina, Peron, Mas, Agordo, Cence e Valada.
[quote]johnPV1: Qua in Veneto se a va vanti cossita a xè merxx par tutti. Co stò governo semo proprio ciapai mae.:bad:[/quote]
Bondi'! No posso dirte come che a penso mi ma te pol farte na idea! Se fussimo da soei.......... noaltri semo sempre riussii a vegner fora dal paltan e sempre prima de chealtri!
Me far da ridar a pensar che Tognana (presidente dei industriai) el ga dito che se i vol salvar e dite i ga da n'dar al'estero, ma se i licenzia a zente, co cossa pretendei che i compre a roba che lori i va a produr fora? Col cueo?
[quote]petrol: [quote]johnPV1: Qua in Veneto se a va vanti cossita a xè merxx par tutti. Co stò governo semo proprio ciapai mae.:bad:[/quote]
Bondi'! No posso dirte come che a penso mi ma te pol farte na idea! Se fussimo da soei.......... noaltri semo sempre riussii a vegner fora dal paltan e sempre prima de chealtri!
Me far da ridar a pensar che Tognana (presidente dei industriai) el ga dito che se i vol salvar e dite i ga da n'dar al'estero, ma se i licenzia a zente, co cossa pretendei che i compre a roba che lori i va a produr fora? Col cueo?
Quello che vi sto chiedendo ha poco a che fare con il vostro dialetto, ma molto con la vostra regione. In mezzo a voi c'è un vicentino doc che abbia voglia di insegnare ad un piemontese doc come si cucina il baccalà alla vicentina?
In cambio io vi posso dare la ricetta per la bagna caoda.
[quote]Roussillon: Ma in che mondo vivi Giovanni se non sai cosa sia la bagna caoda. Maria spiegaglielo tu visto che hai coniato una nuova ricetta per la bagna caoda.[/quote]
la bagna cauda alla veneta?:)..john,non e' una mia ricetta, ma inventata da mio suocero che era di Caorle! alla prima occasione ve la faro' assaggiare, oramai si e' tramandata da padre, figlio( di Loreo) e nuora!;) in cambio pero' dell'assaggio, john vorrei una bottiglia di "anima nera"!:);)
Ancò sò proprio stufo e gò voia de ndar casa a farme na docia e dopo un tuffo soa piscina. Che do bae lavorare in agosto. Beo da na parte e bruto da chealtra.O_O
staghe atento prima de tufarte en piscina, varda che ghe sia entro l'acqua ma putei voialtri el saveo parchè i ne ciama "teroni del nord"??? bone vacanse a tutti-Gigi
[quote]GigiRotella: staghe atento prima de tufarte en piscina, varda che ghe sia entro l'acqua ma putei voialtri el saveo parchè i ne ciama "teroni del nord"??? bone vacanse a tutti-Gigi[/quote]
Questa l'è nova, chi saria i "teroni del nord", noaltri veneti? No me par!!!! Se no sbalio el pil veneto l'è desso del 7% contro el ZERO de chi che sta' dal Po in xo!!!!
Che i ringrassie el signor che qualcossa n'cora se fa' dae nostre parti sino' a situassion no a saria "maron", ma fogna profonda!
Commenti
no bel non l'ho conosest ma mi non son ancora an camperista son par adess an simpatizante
se te ol venir su da ste rive ciamame che ana pizza coi amighi fa sempre piaser
@ petrol
no bel non l'ho conosest ma mi non son ancora an camperista son par adess an simpatizante
se te ol venir su da ste rive ciamame che ana pizza coi amighi fa sempre piaser [/quote]
Mi d'ista' vegne su' quasi ogni venare, vae a Valada Agordina, paea precision a Andrich, fae Momntebeuna, Busche, Santa Giustina, Peron, Mas, Agordo, Cence e Valada.
Sani.
Invesse mi digo' Bondi'.
[/quote]
Anca mì.
Te xè rivà a marca dea bomboea?;)
Te vaea ben?
fra poco me rua l'alfa mito
buondì a dutti
Co l'età, l'omo fa panza e la fémena fa stomego.
[/quote]
Cossa vatu tirar fora storie!
Bondi' intanto, stamatina se respira (16°) .
Co stò governo semo proprio ciapai mae.:bad:
Qua in Veneto se a va vanti cossita a xè merxx par tutti.
Co stò governo semo proprio ciapai mae.:bad:[/quote]
Bondi'! No posso dirte come che a penso mi ma te pol farte na idea! Se fussimo da soei.......... noaltri semo sempre riussii a vegner fora dal paltan e sempre prima de chealtri!
Me far da ridar a pensar che Tognana (presidente dei industriai) el ga dito che se i vol salvar e dite i ga da n'dar al'estero, ma se i licenzia a zente, co cossa pretendei che i compre a roba che lori i va a produr fora? Col cueo?
Intanti l'è caldo!
[quote]johnPV1:
Qua in Veneto se a va vanti cossita a xè merxx par tutti.
Co stò governo semo proprio ciapai mae.:bad:[/quote]
Bondi'! No posso dirte come che a penso mi ma te pol farte na idea! Se fussimo da soei.......... noaltri semo sempre riussii a vegner fora dal paltan e sempre prima de chealtri!
Me far da ridar a pensar che Tognana (presidente dei industriai) el ga dito che se i vol salvar e dite i ga da n'dar al'estero, ma se i licenzia a zente, co cossa pretendei che i compre a roba che lori i va a produr fora? Col cueo?
Intanti l'è caldo![/quote]
Sò dacordo cò tì.
E xè stracaldo.O_O
Chissà ke i spasse via sta afa che a te fa morire.:boss:
Mi che giro i contadini, son sta' da uno che 10 di' fa el ghe a fato neto de ua e de soturco!
Se no altro el jera rassegna' parche el gavea l'asssicurassion!
con afetto
con afetto
In cambio io vi posso dare la ricetta per la bagna caoda.
Mille grazie
Baccalà alla vicentina, piatto moltooooo difficile da fare come si deve.
Qui secondo me ci vuole l'intervento di un/una over 60.
Ne ho mangiati da leccarsi i baffi.
Chissà se in mezzo a noi c'è un mago/a di questo piatto favoloso, accompagnato da una "signora" polentina,
P.S. "bagna caoda" mai sentita.O_O
Eh caro mio.
Baccalà alla vicentina, piatto moltooooo difficile da fare come si deve.
Qui secondo me ci vuole l'intervento di un/una over 60.
Ne ho mangiati da leccarsi i baffi.
Chissà se in mezzo a noi c'è un mago/a di questo piatto favoloso, accompagnato da una "signora" polentina,
P.S. "bagna caoda" mai sentita.O_O[/quote]
john, diglielo pero' che la polenta dev'essere bianca e non quella gialla piemontese!;)
:ops:scusate l'intrusione:ops:
[quote]johnPV1:
Eh caro mio.
Baccalà alla vicentina, piatto moltooooo difficile da fare come si deve.
Qui secondo me ci vuole l'intervento di un/una over 60.
Ne ho mangiati da leccarsi i baffi.
Chissà se in mezzo a noi c'è un mago/a di questo piatto favoloso, accompagnato da una "signora" polentina,
P.S. "bagna caoda" mai sentita.O_O[/quote]
john, diglielo pero' che la polenta dev'essere bianca e non quella gialla piemontese!;)
:ops:scusate l'intrusione:ops:[/quote]
Ma in che mondo vivi Giovanni se non sai cosa sia la bagna caoda. Maria spiegaglielo tu visto che hai coniato una nuova ricetta per la bagna caoda.[/quote]
la bagna cauda alla veneta?:)..john,non e' una mia ricetta, ma inventata da mio suocero che era di Caorle!
alla prima occasione ve la faro' assaggiare, oramai si e' tramandata da padre, figlio( di Loreo) e nuora!;)
in cambio pero' dell'assaggio, john vorrei una bottiglia di "anima nera"!:);)
Che do bae lavorare in agosto.
Beo da na parte e bruto da chealtra.O_O
ma putei voialtri el saveo parchè i ne ciama "teroni del nord"???
bone vacanse a tutti-Gigi
staghe atento prima de tufarte en piscina, varda che ghe sia entro l'acqua
ma putei voialtri el saveo parchè i ne ciama "teroni del nord"???
bone vacanse a tutti-Gigi[/quote]
Questa l'è nova, chi saria i "teroni del nord", noaltri veneti? No me par!!!! Se no sbalio el pil veneto l'è desso del 7% contro el ZERO de chi che sta' dal Po in xo!!!!
Che i ringrassie el signor che qualcossa n'cora se fa' dae nostre parti sino' a situassion no a saria "maron", ma fogna profonda!